merak ~ مراق
Kamus-ı Osmani - merak ~ مراق maddesi. Sayfa: 334 - Sira: 12
merak - مراق
[ء] رقنلنمش ، تأثر ، ابتلا ، قرهسودا ، قريحه كبی معانیٔ مختلفهده قوللانيلير : "كرچه مهردور فيض اولمقله بولدم اشتهار" "پاپنه دوشمك مراقمدر هر آقشام سایه وار" (ناجی)
Kamus-u Osmani merak maddesi. osmanlıcada merak ne demek, merak anlamı manası, merak osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte merak hakkında bilgi. Arapça merak ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada merak anlamı
Kamus-i Osmani - مراق merak ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
merak ~ مراق güncel sözlüklerde anlamı:
MERAK ::: Bir şeyi öğrenmek istemek. Çok şiddetli arzu. Heves. Düşkünlük. * Dalgınlık. Kara sevdâ. * Kuruntu, telâş. İç sıkıntısı. İç darlığı.(... Merak, hastalığı ziyade ettiği gibi hikmet-i İlâhiyeyi ittiham ve rahmet-i İlâhiyeyi tenkid ve Hâlik-ı Rahiminden şekva hükmünde olduğu için aksi maksadiyle tokad yer, hastalığı ziyadeleşir. L.)
MERAK ::: Etsuyu. * Çorba.
merak ::: (a. i.) : 1) bir şeyi anlamak veya öğrenmek için duyulan arzu. 2) bir şeyi edinmek, yapmak, bir şeyle uğraşmak arzusu. 3) heves, istek, düşkünlük. 4) iç darlığı. 5) kuruntu, telâş. 6) kaygı, tasa. 7) kara sevda, dalgınlık.
merak ::: (a. i.) : çorba; etsuyu.
merak ::: öğrenme isteği.
merak ::: öğrenme isteği , bir şeyi öğrenmek istemek , çok şiddetli arzu , heves , düşkünlük , dalgınlık , kara sevda , kuruntu , telaş , iç sıkıntısı , iç darlığı , etsuyu , çorba
merak ::: (a. i.) 1) bir şeyi anlamak veya öğrenmek için duyulan arzu. 2) bir şeyi edinmek, yapmak, bir şeyle uğraşmak arzusu. 3) heves, istek, düşkünlük. 4) iç darlığı. 5) kuruntu, telâş. 6) kaygı, tasa. 7) kara sevda, dalgınlık.
merak ::: (a. i.) çorba; etsuyu.
merak ::: düşkünlük, heves, kaygı, tasa
MERAK :::