Çağdaş Sözlük

Merve ~ مروه

Kamus-ı Osmani - Merve ~ مروه maddesi. Sayfa: 339 - Sira: 8

Merve - مروه

[ء] مكهٔ مكرمه‌ده بر طاغ اسمی : (صفا ايله مروه بيننده سعی ) . "شوق ايله مروهٔ مقصوده صفا كلدی بوسال" "١٢٨٣ تاريخ ولادت - بهجت "

Kamus-u Osmani Merve maddesi. osmanlıcada Merve ne demek, Merve anlamı manası, Merve osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte Merve hakkında bilgi. Arapça Merve ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada Merve anlamı

Kamus-i Osmani - مروه Merve ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

Merve ~ مروه güncel sözlüklerde anlamı:

MERVE ::: Mekke-i Mükerreme'de bir tepenin adı olup hacılar, Merve ile Safâ arasında yedi def'a gidip gelirler. Bu, haccın rükünlerindendir. Bu gidip gelmeye "sa'y" denir.

merve ::: (a. h. i.) : Mekke'de bir dağın adı olup, hacılar bununla Safa Ovası'nda sa'y ederler, yâni 7 defa gidip gelirler ki hac farizasının rükünlerindendir.

Merve ::: Mekkede bir mübarek tepe.

MERVE ::: Son yapılan asfalt caddelere göre, Mina ile Mekke arası dört buçuk, Mina ile Müzdelife arası 3.3 ve Müzdelife ile Arafat arası 5.4 kilometre, Safâ ile Merve arası üç yüz otuz metre, Safâ tepesindeki kemer ile Kâbe arası yetmiş metre oldu. (M. Sıddîk Gümüş)

merve ::: mekkede bir mübarek tepe , mekke-i mükerreme'de bir tepenin adı olup hacılar , merve ile safa arasında yedi def'a gidip gelirler , bu , haccın rükünlerindendir , bu gidip gelmeye "sa'y" denir

merve ::: (a. h. i.) Mekke'de bir dağın adı olup, hacılar bununla Safa Ovası'nda sa'y ederler, yâni 7 defa gidip gelirler ki hac farizasının rükünlerindendir.

MERVE :::

Mekke-i Mükerreme'de bir tepenin adı olup hacılar, Merve ile Safâ arasında yedi def'a gidip gelirler. Bu, haccın rükünlerindendir. Bu gidip gelmeye "sa'y" denir