eda ~ اطا
Kamus-ı Osmani - eda ~ اطا maddesi. Sayfa: 41 - Sira: 14
eda - اطا
[ف] قواق آغاجی . عربيسی (عزب) در.
Kamus-u Osmani eda maddesi. osmanlıcada eda ne demek, eda anlamı manası, eda osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte eda hakkında bilgi. Arapça eda ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada eda anlamı
Kamus-i Osmani - اطا eda ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
eda ~ اطا güncel sözlüklerde anlamı:
"); etâ ::: (f. i.) : bot. kavak ağacı.
edâ ::: yapma, ödeme, davranış, anlatım yolu.
EDa ::: Allahü teâlânın sana farz kıldıklarını edâ et, insanların en âbidi (ibâdet edeni) olursun. Allahü teâlânın haram kıldığı şeylerden sakın, insanların en zâhidi, dünyâya rağbet etmiyeni olursun. Allahü teâlânın verdiği rızka râzı ol, insanların en zengini olursun. (Hadîs-i şerîf-Hadîka, Künûz-ül-Hakâyık)
Edâ niyyeti ile kılınan bir namaz, vakti girmeden kılınmış ise, nâfile olur. Vakti çıktıktan sonra kılınmış ise, kazâ olur. "Bugünün öğle namazını edâ etmeye" diye niyet eden kimse, vakit çıkmış ise, öğleyi kazâ etmiş olur. Öğle vakti çıktı sanarak, bugünkü öğleyi kazâ etme niyeti ile kılınca, vakit çıkmadığı anlaşılınca, öğleyi edâ etmiş olur. (İbn-i Âbidîn)
Eda ::: Söz ve yazıdaki ifade şekli, uslup tarzı, anlatış yolu. Belagatçılar bunun hakikat, mecaz, kinaye olmak üzere üç türlü olduğunu söylerler.
edâ ::: ödeme , yapma , üslup , yerine getirme , verme , tarz
edâ ::: ödeme
edâ ::: yapma
edâ ::: yerine getirme
edâ ::: tarz
edâ ::: tavır
edâ ::: çalım
etâ ::: (f. i.) bot. kavak ağacı.
Eda ::: Edim; borçlanılan şey; borcun konusu
Eda ::: Edim; borçlanılan şey; borcun konusu
eda ::: davranış, hava, işve, naz, şive, tavır
eda :::