iktibas ~ اقتباس
Kamus-ı Osmani - iktibas ~ اقتباس maddesi. Sayfa: 419 - Sira: 2

iktibas - اقتباس
[ء] نقل واستعاره ايتمك استفاده ايچون آلمق ، آلنمق : [ اقتباس علم ، اقتباس انوار، اقتباس اخلاق ] اثنای كلامده آیات قرآنیه واحاديث شريفه ویاخود آثار كباردن بر جملهنك یا عینا ویاخود مألاً نقل و ايرادی ؛ بر جمله ویا تركيب ومعنایی ویاخود مادهیی باشقه محلدن آلوب قوللانمق . عربيده اولديغی كبی آتش آلمق معناسنده اصلا قوللانيلماز: [ الهامات صمدانیه انوارینه مظهريتله اقتباس معانیٔ شريفه ايدهرك - رموز الحكم - سامی پاشا] ، [والد ماجدلرندن اقتباس انوار فضل وعرفان واول دریای فسيح الارجای فضائلك كنارنده التقاط جواهر بيكران ايدوب - ذيل شقایق - جلد ثانی - صحيفه ٣٩٤] ،[فی الحقيقه لسان مضر اوزره نازل اولان قرآن كريم الیوم اقوام نجيبهٔ عربیه النده بر مقیاس بلاغتدركه بوندن اقتباس اولنان اصول وقوعدله - ميزان البلاغه ] "بن سونوك برذرهیم سن آفتابم سين بنم" "اقتباس نور ايدر كوكلم جمالكدن سنك"
Kamus-u Osmani iktibas maddesi. osmanlıcada iktibas ne demek, iktibas anlamı manası, iktibas osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte iktibas hakkında bilgi. Arapça iktibas ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada iktibas anlamı
Kamus-i Osmani - اقتباس iktibas ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
iktibas ~ اقتباس güncel sözlüklerde anlamı:
iKTiBAS ::: Bir söz veya yazıyı olduğu gibi veya kısaltarak almak. Birisinden ilmen istifade etmek. İstifade suretiyle almak, alınmak. * Söz arasında Kur'an-ı Kerimden veya Hadis-i Şeriftden veya başka makbul eserlerden bir cümlenin kâmilen veya kısmen az tasarruf ile veya tasarrufsuz alınması. * Ateş almak. * Ödünç almak.
iktibas ::: 1) ödünç alma. 2) ed. bir kelimeyi, bir cümleyi veya bunların mânâlarını olduğu gibi alma, aktarma.
iktibas ::: alıntı, söz nakletme.
İktibas ::: Anlamı güçlendirmek için söze ayet ve hadisler katılmasıyla yapılan sanat. Ayet ve hadisler aynen kullanılabilir ya da çevirisinin bir bölümü tercih edilebilir.
iktibâs ::: alıntı , alınmak , ödünç almak
iktibâs ::: alıntı
İktibas ::: Ödünç alma, ödünç alınan şey, alıntı
İKTİBAS ::: Ödünç alma. Alıntı.
iktibas ::: 1.Ödünç alma. Alıntı. 2.Yabancı hukukun tamamen ya da bazı kanunlarının olduğu gibi veya değiştirilerek kabulüdür. Benimsenen hukukun, benimseyen ülke tarafından istenerek gönüllülük esasına dayalı, bilinçli olarak seçimi ve aktarılmasıdır.
iktibas ::: alıntı
İKTİBAS :::