Çağdaş Sözlük

akademi ~ آقاده‌میٖ

Kamus-ı Osmani - akademi ~ آقاده‌میٖ maddesi. Sayfa: 34 - Sira: 10

akademi - آقاده‌میٖ

[فرانسزجه‌دن] انجمن دانش . جعيت علما: فرانسه آقاده‌ميسی طرفندن بر مداليه اعطاسيله تقدير اولونمشدی. اصلی [یونانجه‌دن] (آقاده‌موس) . حكيم یونانی افلاطونك آتنه‌ده‌ شاكر داننه درس ويرديكی باغچه‌نك عنوانی.

Kamus-u Osmani akademi maddesi. osmanlıcada akademi ne demek, akademi anlamı manası, akademi osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte akademi hakkında bilgi. Arapça akademi ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada akademi anlamı

Kamus-i Osmani - آقاده‌میٖ akademi ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

akademi ~ آقاده‌میٖ güncel sözlüklerde anlamı:

AKADEMi ::: yun. Yüksek mekteb. * Âlimler, edebiyatçılar heyeti. * Eflatun'un vaktiyle talebesine ders verdiği yer. * Çıplak modelden yapılan insan resmi. * Belli bir ilmin gelişme ve ilerlemesini te'min maksadı ile müşterek tetebbularda veya serbest tedrisatta bulunan salâhiyetli kimseler topluluğu. (Huk. L.)

Akademi :::


  1. Yüksekokul.

  2. Çıplak modelden yapılmış insan resmi.

  3. Bilginler, yazarlar, sanatçılar kurulu
    Örnek: Cilt cilt eserleri vardır, akademilere onlar girerler, onlar büyük şahsiyetler sayılır. Y. K. Beyatlı

  4. bk. Sinema Sanat ve BilimleriAkademisi.  

  5. 1. Bilim dallarında, güzel ya da uygulamalı sanatlarda orta ve yüksek öğretim yapan kimi okullara verilen ad. 2. Üyeleri bilginlerden, yazarlardan, sanatçılardan oluşan bilim ve sanat kuruluşu.T. : encümen-i daniş

akademi ::: bir bilimde uzman kişilerin kuruluş , yun , yüksek mekteb , alimler , edebiyatçılar heyeti , eflatun'un vaktiyle talebesine ders verdiği yer , çıplak modelden yapılan insan resmi , belli bir ilmin gelişme ve ilerlemesini te'min maksadı ile müşterek tetebbularda veya serbest tedrisatta bulunan salahiyetli kimseler topluluğu , (huk , l , )

akademi ::: yüksekokul

AKADEMİ :::

yun. Yüksek mekteb. * Âlimler, edebiyatçılar heyeti. * Eflatun'un vaktiyle talebesine ders verdiği yer. * Çıplak modelden yapılan insan resmi. * Belli bir ilmin gelişme ve ilerlemesini te'min maksadı ile müşterek tetebbularda veya serbest tedrisatta bulunan salâhiyetli kimseler topluluğu. (Huk. L.)