istimdad ~ استمداد
Kamus-ı Osmani - istimdad ~ استمداد maddesi. Sayfa: 334 - Sira: 9
istimdad - استمداد
[ء] مدد ، یارديم آرامق ، امداد ايستهمك ؛ لطف وعنایت طلب ايتمك : [والده اولانجه سيله اوضاعيله متصل استمداد ايدييوردی- اثر مروت - محمد عطا ]، [بر شعر هيچ نصل كوزل اولهبيليركه بر معشوقه وجدانه - ايسترسه اوبر آلهة الجمال اولسون - استمدادكارانه خطابلرله آلودهدر - پژمرده - اكرم ] "بزدن استمداد ايدرسين سنده لشكر یوقدر" (م - رابع)
"دركه حضرت طهدن ايدر استمداد" (نابی) "فلك بنم كبی عاجز در ايتمم استمداد " (سيد وهبی) "اكر مغلوب یأس اولسه م بكا امداد ايدر بر قيز" "فقط مأیوس اولنجه بندن استمداد ايدر برقيز" (صفا)
Kamus-u Osmani istimdad maddesi. osmanlıcada istimdad ne demek, istimdad anlamı manası, istimdad osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte istimdad hakkında bilgi. Arapça istimdad ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada istimdad anlamı
Kamus-i Osmani - استمداد istimdad ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
istimdad ~ استمداد güncel sözlüklerde anlamı:
iSTiMDAD ::: Medet ve yardım istemek.
istimdat ::: (a. i. meded'den) : 1) meded, yardım isteme. 2) ask. imdat, kuvvet
isteme, ::: (bkz : istinsâr)
istimdâd ::: yardım isteme.
iSTiMDaD ::: Peygamberlerin ve evliyânın, Allahü teâlânın sevgili kullarının ve sâlih (iyi) mü'minlerin rûhlarından, her kim nerede ve ne zamanda ve her ne hâlde istimdâd ederse, Allahü teâlânın izniyle orada bulunur, yardım ederler. Hızır aleyhisselâmın, sıkıntıda olanların imdâdına (yardımına) yetişmesi böyledir. Resûlullah efendimizin, ümmetinin (kendine inananların) her birine, hele ölüm zamânında imdâda (yardıma) yetişmesi de böyledir. (Ahmed Fârûkî)
istimdâd ::: yardım isteme
istimdâd ::: yardım isteme
İSTİMDAD :::