imla ~ املاء
Kamus-ı Osmani - imla ~ املاء maddesi. Sayfa: 455 - Sira: 3

imla - املاء
[ء] ذهنده تقرر ايدن معنایی ، سوزی كاغده یازمق ا، ذهندهكی شی كاغده یازلمق : "چكوب مسوده ٔ غيبی بیاضه ايلهمش املا" (نابی) سویلهیوب یازديرمق ، سویلنيلوب یازديرلمق . فرانسزجه [ دجتر] مقابلی ديمكدر : [ اواخر ایام حیاتنده كوزلرينه عمی طاری اولديغندن آثار مرغوبهسندن بر قسمنی املا طريقيله وجوده كتيردی - مشاهير اسلام ] "علی طريق الاملا" = سویلهیوب یازديرمق صورتيله ديمكدر . برلسانك الفاظ وكلماتنی یاݣلشسز ، طوغری
Kamus-u Osmani imla maddesi. osmanlıcada imla ne demek, imla anlamı manası, imla osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte imla hakkında bilgi. Arapça imla ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada imla anlamı
Kamus-i Osmani - املاء imla ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
imla ~ املاء güncel sözlüklerde anlamı:
iMLA ::: Doldurma, doldurulma. * Yazı yazma. (Dikte) * Bir dildeki kelime ve sözleri doğru yazma bilgisi. * Müddeti mühlet vererek uzatma.
emlâ' ::: (a. i. melâ'ın c.) : cemaatler, bölükler, kalabalıklar.
imlâ' ::: (a. i. melâ'dan.) : 1) doldurma, doldurulma. 2) söyleyip yazdırma, yazdırılma. 3) bir dilin cümlelerini, kelimelerini doğru yazmak bilgisi, fr. dictee.
imlâ ::: doldurma, yazma bilgisi.
İmla :::
- Yazım
- Doldurma, doldurulma.
- Bir dilin söz varlığını o dilde yürürlükte olan ses, şekil, köken vb. kurallara uygun olarak yazıya geçirme; dildeki sözleri kurallarına uyğun olarak yazma.
imlâ ::: doldurma , yazı bilgisi
imlâ ::: doldurma
imlâ ::: yazı bilgisi
imlâ ::: yazı
emlâ' ::: (a. i. melâ'ın c.) cemaatler, bölükler, kalabalıklar.
imlâ' ::: (a. i. melâ'dan.) 1) doldurma, doldurulma. 2) söyleyip yazdırma, yazdırılma. 3) bir dilin cümlelerini, kelimelerini doğru yazmak bilgisi, fr. dictee.
İmlâ ::: Doldurma; doldurulma; yazdırma; yazdırılma; bir dilin cümlelerini, kelimelerini doğru yazma bilgisi
imla ::: doldurma, yazım
imlâ :::
İMLA :::