teşri ~ تشریع
Kamus-ı Osmani - teşri ~ تشریع maddesi. Sayfa: 92 - Sira: 2
teşri - تشریع
[ء] وضع قانون . حق تشريع ، وظيفهٔ تشريع .
Kamus-u Osmani teşri maddesi. osmanlıcada teşri ne demek, teşri anlamı manası, teşri osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte teşri hakkında bilgi. Arapça teşri ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada teşri anlamı
Kamus-i Osmani - تشریع teşri ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
teşri ~ تشریع güncel sözlüklerde anlamı:
teşrî ::: kanun yapma.
TEşRi ::: Teşrî', Allah ve Resûlüne (peygamberine) âittir. Peygamber efendimiz devrinde teşrî', ilâhî bir veche (durum) arzediyordu. Kur'ân-ı kerîm tedrîcî olarak (hâdiselere göre) inzâl oluyor (iniyor), dînî ve dünyevî her türlü mes'elelerin çözüm şekli belirtiliyordu. Peygamber efendimiz bizzât teşrî'î faâliyette bulunuyordu. Çünkü Kur'ân-ı kerîm, O'na teşrî' salâhiyeti tanımıştı. Allahü teâlâ âyet-i kerîmede meâlen buyurdu ki: Peygamber size ne verdi ise onu alın (ve emirlerini tutun). Size neyi yasak etti ise, onu da almayın (yapma dediğini yapmayın). (Haşr sûresi: 7) (Serahsî, Pezdevî, Şa'rânî)
Peygamber efendimizin teşrî' vazîfeleri fiilî (bizzât yaparak) ve kavlî (söyleyerek) olduğu gibi, dîne aykırı olmayan bir şey gördüklerinde de susarlar, o işe mâni olmazlardı. Buna Peygamber efendimizin takrîrî sünneti denir.Bu da Resûlullah'ın teşrî' vazîfelerindendi. (İbn-i Hatîb, Serahsî)
Teşri ::: Yasama
teşrî ::: şeriat , yasa , kanun yapma
teşrî’ ::: yasa koyma
teşri ::: yasama