Çağdaş Sözlük

çenber ~ چنبر

Kamus-ı Osmani - çenber ~ چنبر maddesi. Sayfa: 233 - Sira: 11

çenber - چنبر

[ف] دائره شكلنده آغاج وتيمور ویاخود ساچدن معمول باغ ، قوشاق‌كه بعض دنكلرك وخصوصيله فوچيلرله قوغه‌لرك اطرافنه

كچيريلوب ميخلانير . حلقه ، قاصناق كبی كچيريلن نسنه‌لره‌ده اطلاق اولنور : [دق جنبری] ، [بویون جنبری ] = باشه وبویونه باغلانيلان بر دكرمی بزيمنی ؛ بویونه قريب اولان ترقوه كميكلری . (چنبر قایق) = دكرمی قيچلی اوطون قایغی . (چنبری) = چنبر شكلنده ، چنبر كبی اولان : (ريش چنبری) . (درچنبر) = چنبر ايچنده ، ضبط آلتنده ديمكدر . "ییكيتمی اولدك آجانم ته‌در بو قیرمزی شال" "باشݣده دون دها باغليدی قيرمزی چنبر" (نديم)

Kamus-u Osmani çenber maddesi. osmanlıcada çenber ne demek, çenber anlamı manası, çenber osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte çenber hakkında bilgi. Arapça çenber ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada çenber anlamı

Kamus-i Osmani - چنبر çenber ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

çenber ~ چنبر güncel sözlüklerde anlamı:

çENBER ::: f. Daire, def ve kalbur gibi şeylerin tahtadan olan dairesi. * Fıçı ve tekerlek gibi şeylere takviye edip, dağılmalarını önlemek için etrafını çevirecek tarzda geçirilen demir veya tahta halka. * Başa ve boyna bağlanan yemeni. * Esirlik, bağlılık, kölelik. * Geo: Bir düzlemde bulunan sabit noktadan aynı uzaklıktaki noktaların meydana getirdiği geometrik şekil.

çenber ::: (f. i.) : 1) tahtadan veya demirden yapılan dâire veya halka, kasnak. Der-çenber : çenber içinde sıkıştırılmış. 2) başa bağlanan yemeni. 3) esirlik, bağlılık.

çenber ::: çember , kasnak

çenber ::: ‬çember

çenber ::: kasnak

çenber ::: (f. i.) 1) tahtadan veya demirden yapılan dâire veya halka, kasnak. Der-çenber : çenber içinde sıkıştırılmış. 2) başa bağlanan yemeni. 3) esirlik, bağlılık.

ÇENBER :::

f. Daire, def ve kalbur gibi şeylerin tahtadan olan dairesi. * Fıçı ve tekerlek gibi şeylere takviye edip, dağılmalarını önlemek için etrafını çevirecek tarzda geçirilen demir veya tahta halka. * Başa ve boyna bağlanan yemeni. * Esirlik, bağlılık, kölelik. * Geo: Bir düzlemde bulunan sabit noktadan aynı uzaklıktaki noktaların meydana getirdiği geometrik şekil.