Çağdaş Sözlük

manevra ~ مانوره

Kamus-ı Osmani - manevra ~ مانوره maddesi. Sayfa: 312 - Sira: 5

manevra - مانوره

(فرانسزجه‌دن) عسكر تعليمی ، عسكره آليشمق ايچون اجرا ايتديريلن‌ حركات حربیه تقليدی كميجيلك عملیاتی ، تعليم بحری ، صنعت بحریه حيله ، دسيسه ، دولاب ، اویون .

Kamus-u Osmani manevra maddesi. osmanlıcada manevra ne demek, manevra anlamı manası, manevra osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte manevra hakkında bilgi. Arapça manevra ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada manevra anlamı

Kamus-i Osmani - مانوره manevra ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

manevra ~ مانوره güncel sözlüklerde anlamı:

MANEVRA ::: Fr. Bir makinenin, bir cihazın işleyişini düzenleme veya idare etme işi ve şekli. * Ask: Muharebede düşmanın savaş gücünü yok etmek maksadıyla eldeki askerî kuvvetlerin en te'sirli bir biçimde düzenlenmesini te'min eden bütün hareketler. * Barış zamanında kıt'alara ve kurmay hey'etlerine harptekilere benzer şartlar içinde eğitim sağlamak için yaptırılan hareket.

manevra ::: hareket kabiliyeti, harp oyunu.

Manevra :::


  1. Bir aletin işleyişini düzenleme, yönetme işi veya biçimi.

  2. Geminin bir yere yanaşmak veya bir yerden çıkmak için yaptığı hareket.

  3. Lokomotifin, katar katmak veya katar dağıtmak için ileri geri giderek hattan hatta geçmesi.

  4. Hareket, gidiş geliş.

  5. İstenilen amaca ulaşmak için tutulması gereken yol

  6. Tatbikat.

manevra ::: eğitim ve deneme , hareket kabiliyeti , harp oyunu , bir makinenin , bir cihazın işleyişini düzenleme veya idare etme işi ve şekli , ask: muharebede düşmanın savaş gücünü yok etmek maksadıyla eldeki askeri kuvvetlerin en te'sirli bir biçimde düzenlenmesini te'min eden bütün hareketler , barış zamanında kıt'alara ve kurmay hey'etlerine harptekilere benzer şartlar içinde eğitim sağlamak için yaptırılan hareket

Manevra ::: Elle yapılan (manüel) bir işlem; manipülasyon.

MANEVRA :::

Fr. Bir makinenin, bir cihazın işleyişini düzenleme veya idare etme işi ve şekli. * Ask: Muharebede düşmanın savaş gücünü yok etmek maksadıyla eldeki askerî kuvvetlerin en te'sirli bir biçimde düzenlenmesini te'min eden bütün hareketler. * Barış zamanında kıt'alara ve kurmay hey'etlerine harptekilere benzer şartlar içinde eğitim sağlamak için yaptırılan hareket.