müsteşrik ~ مستشرق
Kamus-ı Osmani - müsteşrik ~ مستشرق maddesi. Sayfa: 483 - Sira: 14
müsteşrik - مستشرق
[ء . مولد ] استشراق ايدن ، اقوام شرقیهیه متعلق علوم وادبیاتك تتبع وتدقيقی ايله مشغول اولان غربلی ، اوروپالی . جمعی (مستشرقين) .
Kamus-u Osmani müsteşrik maddesi. osmanlıcada müsteşrik ne demek, müsteşrik anlamı manası, müsteşrik osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte müsteşrik hakkında bilgi. Arapça müsteşrik ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada müsteşrik anlamı
Kamus-i Osmani - مستشرق müsteşrik ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
müsteşrik ~ مستشرق güncel sözlüklerde anlamı:
MüSTEşRiK ::: (Şark. dan) Doğu memleketlerinin din, dil ve tarihlerini ve diğer bâzı hususları araştırıp tesbite çalışan batılı âlim. Garplı âlim. (Orientalist)
Müsteşrik ::: (a. s. ve i. şark'dan. c. : müsteşrikin) : şark topluluklarının târihini, dilini ve edebiyatını ve folklorunu araştırmakla meşgul olan âlim, fr. orientaliste.
müsteşrik ::: doğu kültürünü inceleyen Batılı.
MüSTEşRiK ::: Meşhûr İngiliz müsteşriki George Sale, Kur'ân-ı kerîmi İngilizce'ye tercüme ettiği eserinin önsözünde diyor ki: "Hicretten evvel, Medîne-i münevverede müslüman olmayan hiçbir ev kalmamıştı. Yâni Medîne'de her eve İslâmiyet girmişti. Eğer bir kimse; "İslâmiyet diğer memleketlere ancak kılıç kuvveti ile yayıldı diye bir iddiâda bulunursa; bu kuru bir suçlama ve cehâlettir. Çünkü İslâmiyet'i kabûl eden ve kılıcın ismini bile işitmeyen pekçok memleket vardır. Bunlar kalblere te'sir eden Kur'ân-ı kerîmi işitmekle müslüman olmuşlardır. (Harputlu İshâk Efendi)
Müsteşrik ::: Doğulu milletlerin tarih, din, dil, edebiyat ve kültürlerini araştırıp inceleyen Batılı bilginler. Şarkiyatçı, oryantalist, doğubilimci kelimeleri de aynı anlamda kullanılır.
müsteşrik ::: oryantalist
müsteşrik ::: doğubilimci
müsteşrik ::: oryantalist
Müsteşrik ::: (a. s. ve i. şark'dan. c. : müsteşrikin) şark topluluklarının târihini, dilini ve edebiyatını ve folklorunu araştırmakla meşgul olan âlim, fr. orientaliste.
müsteşrik ::: şarkşinas
MÜSTEŞRİK :::